Lag din egen «Skyggenes bok» som Halloween dekorasjon

Lag din egen «Skyggenes bok» som Halloween dekorasjon

Dette innlegget er ment som inspirasjon til deg som liker å være kreativ, jeg viser deg her hvordan jeg har gjort det. 

Magi hører med til Halloween, da er det jo perfekt med en bok full av magiske trylleformeler. Eller, vi må late som formelene er i boka, for denne bloggen handler om å dekorere utsiden av boka, for å få den til å se ut som en magisk bok.

Jeg må innrømme at jeg er ikke helt fornøyd med resultatet, synes kanskje det ble litt kjedlig… Men det var et morsomt prosjekt, som jeg har kosa meg med. Det er faktisk helt greit å vise frem det man ikke er helt fornøyd med også, det viser bare menneskelighet og at man sjelden får til ting perfekt på første forsøk, det ligger masse øving bak alle de fine kreative resultatene man finner bilder av på nett. 

Dette er aller første gangen jeg har prøvd meg på det her, neste gang ville det helt sikkert blitt litt bedre. 

Boka er et bind fra et leksikon, jeg ønsket å lage en stor og tung skyggenes bok, med sidekanter som tiden har satt sitt preg på. Jeg fant leksikon i en bruktbutikk, bruktbutikker er geniale til sånne her type prosjekter.

Dette leksikonet er fra 1967, er stor, tung og godt brukt, helt perfekt. Med unntak av at det har et mønster risset inn, som jeg tenkte kunne by på noen utfordringer med tanke på dekorasjon, jeg visste ikke helt hvordan jeg kunne fylle igjen mønsteret, så jeg prøvde å bruke mønsteret, jeg vil nok anbefale deg å finne en bok uten mønster som gir forhøyninger eller fordypninger i omslaget.

Første jeg gjorde var å spraylakke hele boka med matt svart. Jeg spraylakkerte ute, pga gasser som lakken avgir, som ikke er helt heldig å puste inn. Boka la jeg på plast og pakket sidene inn i plastposer for å ikke få lakk på dem. Så spray lakkerte jeg hele boka..

Deretter blandet jeg gullmaling med svart, for jeg ville ha en slags dempet, gammel svart farge på boka, jeg håpet den skulle bli litt mer gyllen da den tørket enn det den ble, men det ble en sånn type svart farge som jeg var ute etter. Fargen “malte” jeg på med en svamp, ved å prikke svampen punktvis over hele boken. Jeg farget også bokryggen og kantene på permene med denne gullfargen.

Deretter lagde jeg en sjablong av skiltvinyl med min kuttemaskin, du kan så klart skrive rett på, men jeg synes ikke jeg får til å skrive noe pent, så jeg jukset med å lage en sjablong. Skriften ønsket jeg å ha i antikgull -ish, så jeg hadde bitte litt svart i gullmalingen, og prikket malingen på med en svamp.

Jeg brukte limpistol til å skrive oppå teksten jeg lagde med sjablongen, dette fordi jeg ville ha 3D effekt. Når limet var tørket, malte jeg limbokstavene. For å få farge ned i mønsteret som var på boken, brukte jeg tannpirker. Malingen begynte etterhvert å tørke mens jeg gjorde dette, så det ble vanskelig å holde seg innenfor linjene 🙈

Jeg lagde en ny sjablong, et pentagram, denne gangen med laminert lamineringsark, prikket på med ren svart maling. Når det var tørt, tegnet jeg over pentagrammet med vanlig universallim. Jeg blandet sammen litt forskjllig glitter, for å få frem en gyllen farge og strødde over det våte limet. Lot det tørke en liten stund, deretter børstet jeg av glitteret med en bløt pensel. 

VOILA, da er du klar for å lage et alter som Halloween dekorasjon.

Tilbake til blogg